Borsa günü yükselişle tamamladı
BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 72,68 puan artarken, toplam işlem hacmi 78,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,33 oranında değer kazanırken, holding endeksi yatay seyretti.
Sektör endekslerinden en çok kazanan yüzde 4,70 ile sigorta, en çok düşen ise yüzde 1,38 ile turizm oldu. Öte yandan Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) yaklaşık 3 yıldır ilk kez 350 baz puanın altına düşerek 348,2’ye ulaştı.
Analistler, ABD ekonomisinde giderek artan yavaşlama işaretlerinin resesyona dönüşüp dönüşmeyeceğine ilişkin endişeler nedeniyle küresel borsalarda karışık bir seyir izlendiğini belirtti.
ABD’de dün açıklanan bilgilerin istihdam piyasasındaki yumuşamanın devam ettiğini gösterdiğini belirten analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin enflasyonla mücadelede zafer ilan etmek için henüz erken olduğu yönündeki yönlendirmesinin işleri zorlaştırdığını ifade etti. piyasalar taraf buluyor.
Analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun önümüzdeki hafta açıklayacağı faiz kararının, yurt içinde tüketici inanç endeksinin, reel kesim güven endeksinin ve kapasite kullanım oranının takip edileceğini bildirdi.
Analistler, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Lideri Christine Lagarde’nin açıklamaları ve ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının yurt dışında da takip edileceğini, ABD’de ikinci el konut satışlarının, Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) de artacağını kaydetti. Japonya ve ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları yurt dışında da takip edilecek. ABD ve Avrupa’da büyüme ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), hizmet branşı ve imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI) açıklanması başta olmak üzere yoğun bir bilgilendirme gündeminin takip edileceğini getirdi.
Analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinde 7.910 ve 8.000 seviyelerinin direnç konumunda, 7.730 ve 7.590 puanlarının ise destek konumunda olduğunu kaydetti.